Yang peliknya En.Suami pun request biskut ni jugak. Erm... Sedap sgt ke???. Pelik ni. Hehehe..
Ok sampai kt ofis pagi ni. Serahkan 150biji biskut makmur. Sebenarnya akak tu request 200biji. Tp tu je mampu buat. Lagi pun penutup utk bekas biskut tu ambil xcukup plk. Ish... salahkan diri sendiri. Cuai. Kira 1 2 3 pun salah. Erm.... xde rezeki kot.
Lagi sorang ofismate plak cakap sedap. Nak 50 biji. Erm sedap la ni. Hahaha.
Nak resepi? Meh sini Puan Azwa nak share.
BISKUT MAKMUR
Bahan Doh
500g Tepung Gandum
200g Minyak Sapi
1/3 cwn Gula Aising
Secubit Garam
500g Tepung Gandum
200g Minyak Sapi
1/3 cwn Gula Aising
Secubit Garam
Bahan Inti
3/4 cwn Gula Kastor
200g Kacang Tanah (goreng tanpa minyak)
1 sudu besar mentega
*saya agak2 je bahan inti ni.
Bahan Salut
Gula Ising
CARA-CARA
1. Sangai tepung gandum dlm kuali. kejap je sampai gebu.
1. Sangai tepung gandum dlm kuali. kejap je sampai gebu.
kemudian ayak gula, garam dan tepung gandum.
2.Gaul adunan bersama minyak sapi yang dicairkan, sedikit
demi sedikit sampai doh lembut dan boleh diuli
3. kisar kacang tanah. Dan gaul bersama gula dan mentega.
4. leperkan doh dan letak inti kacang dan bulat-bulatkan.
5.susun atas loyang dan bakar selama 10-15minit. suhu lebih kurang 160-170c
6. Sejukkan dan salut dengan gula ising. nak cantik pakaikan baju paper cup.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan